آموزش جامع ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل

میخواهید سایت خود را در گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) ثبت کنید؟ قبل از اینکه گوگل به شما اجازه دهد تا سایت خود را از طریق سرچ کنسول ارزیابی کنید، از تحلیل ها و آمارهایش استفاده کنید یا اینکه sitemap را ثبت کنید، ابتدا لازم است تا سایت خود را در سرچ کنسول گوگل Verify کنید.

هدف گوگل این است که مطمئن شود شما مدیر این سایت هستید یا حداقل دسترسی های لازم برای این دامنه را دارید. بنابراین گوگل لازم میبیند که وبمستران فرآیند Google Search Console verification را به درستی طی کنند.

خوشبختانه این فرآیند بسیار آسان است، و به روش های مختلفی میتوانید سایت خود را در سرچ کنسول گوگل وریفای کنید.

یادآوری: گوگل سرچ کنسول حال حاضر، همان گوگل وبمستر قدیم است.

ابتدا در ویدئوی زیر به طور خلاصه سه روش پرکاربرد برای وریفای کردن سایت در سرچ کنسول را توضیح میدهیم، و سپس به طور ساده 7 روش مختلف برای وریفای کردن سایت را شرح میدهیم و در آخر بهترین روش پیشنهادی را نیز ذکر میکنیم.

فیلم آموزشی درج سایت در سرچ کنسول گوگل:

 

 

در این مطلب به شما 7 روش مختلف برای وریفای کردن سایت در سرچ کنسول (Google site verification) را آموزش میدهیم که 5 روش آن به صورت دستی و 2 روش باقی مانده مربوط به پلاگین های وردپرس برای وریفای کردن است.

در ابتدا بعد از اینکه وارد سایت رسمی گوگل سرچ کنسول شدید از منوی بالا سمت چپ بر روی Add property کلیک کنید، سپس با پنجره ای مطابق تصویر زیر روبه رو میشوید:

دو روش برای درج سایت در گوگل وبمستر

در واقع ورژن جدید گوگل سرچ کنسول به مدیران سایت اجازه میدهد به 2 نوع Property مختلف سایت خود را verify کنند:

  • روش Root Domain Verification: در این روش از وریفای کردن باید به دی ان اس (DNS) سایت دسترسی داشته باشید، یعنی باید به پنل هاستینگ (مثلا سی پنل) دسترسی داشته باشید و TXT Record را در DNS سایت کپی نمایید. مزیت این روش این است که شما با یک بار ست کردن تمامی حالات مختلف از دامین خود (با www یا بدون، با آدرس https یا بدون، با سایت دامین یا بدون آن) را میتوانید ترک کنید.
  • روش Specific URL Prefix: در این روش فقط یک ورژن از دامین وبسایت را میتوانید ترک کنید اما با 5 روش مختلف از قبیل: Html file, Html tag, Google analytics, Google tag manager, Domain name provider

پس به طور خلاصه گوگل حالتهای مختلف دسترسی را در اختیاز شما قرار داد که اگر مثلا شما صرفا به گوگل آنالیز سایت دسترسی دارید هم بتوانید از سرچ کنسول استفاده کنید.

در این پست 2 حالت کلی فوق را به طور تفکیک شده و با جزئیات در 7 روش برای شما توضیح خواهیم داد:

1- ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل از طریق DNS TXT Record:

در حالت وریفای کردن سایت از طریق DNS شما بعد از درج آدرس دامین در ستون سمت چپ (همانند تصویر فوق) و کلیک بر روی continue به صفحه ای همانند زیر خواهید رسید:

وریفای کردن از طریق dns

کد موجود در باکس که همان TXT record هست را کپی کنید و همانند ویدئوی آموزشی که در ابتدای این مطلب توضیح دادیم در مسیر زیر بچسبانید:

در صفحه اصلی C-panel سایت بر روی Zone Editor کلیک کنید، در این صفحه در زیر تب Domain، آدرس سایت خود را مشاهده میکنید. بر روی MANAGE کلیک کنید و در صفحه جدید ADD RECORD را بفشارید و مطابق زیر پر کنید:

Name: آدرس وبسایت شما

TTL: به صورت پیشفرض باشد و تغییر ندهید.

Type: به TXT تغییر دهید.

Record: کدی را که در سرچ کنسول کپی کردید اینجا paste کنید.

کار تمام است، به سایت گوگل سرچ کنسول برگردید و بر روی دکمه Verify کلیک کنید. (مشاهده توضیحات تصویری در ویدئوی بالا)

ثبت سایت در سرچ کنسول با روش Specific URL Prefix:

برای وریفای کردن کردن یا درج سایت بدین روش شما کافیست، ابتدا آدرس دامین خود را در ستون سمت راست درج کرده و بر روی Continue کلیک کنید، بعد از آن با صفحه ای مطابق شکل زیر روبه رو میشوید که به شما اجازه میدهد به 5 روش مختلف سایت خود را ثبت کنید.

5 روش برای وریفای کردن سایت در سرچ کنسول

2- وریفای با HTML file:

این روش بسیار ساده است، و به صورت تصویری در ویدئوی بالا آموزش داده ایم. شما کافیست، فایلی که با پسوند html به شما داده میشود را دانلود کرده و سپس در root directory وبسایت خودتون آپلود کنید. در واقع شما در این روش نیاز دارید به سرور هاستینگ دسترسی داشته باشید، یعنی به File Manager سایت دسترسی داشته باشید، به طور مثال در C-panel شما در صفحه اول بر روی File manager کلیک کرده و بعد از کلیک بر روی Public_html فایل را آپلود کنید.

سپس به سرچ کنسول برگردید و بر روی دکمه Verify کلیک کنید، دقت داشته باشید فایل آپلود شده را حتی بعد از وریفای موفقیت آمیز هم نباید حذف کنید.

3- وریفای با HTML tag:

در روش HTML tag شما کافیست، متا تگ ساده ای که گوگل به شما میدهد را در head سایت خود درج کنید. این عمل در سایت هایی که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنند بسیار آسان است، شما یا به صورت مستقیم میتوانید به قسمت ویرایشگر پوسته بروید و بعد از تگ head، کد را کپی کنید یا اینکه از طریق افزونه های مخصوص درج کد در header , footer استفاده کنید. و در نهایت به سرچ کنسول برگردید و verify را بفشارید. دقت داشته باشید در این حالت نیز حتی بعد از وریفای موفقیت آمیز نباید کد را حذف کنید.

4- وریفای با گوگل آنالیتیکس (Google Analytics):

در این روش شما اصلا نیاز نیست کار خاصی انجام دهید!

صرفا کافیست که از قبل کد گوگل آنالیتیکس در تگ head سایت شما درج شده باشد و شما با همین ایمیل فعلی که در سرچ کنسول لاگین هستید، به گوگل آنالیتیکس سایت نیز دسترسی داشته باشید.

دقت داشته باشید اگر دسترسی شما به گوگل آنالیتیکس به صورت واسطه توسط ادمین داده شد و شما ادمین اصلی نیستید، ادمین باید در قسمت Account permissions به شما حداقل دسترسی edit را بدهد.

اگر شرط فوق فراهم است فقط کافیست بر روی Verify کلیک کنید تا سایت در سرچ کنسول ثبت شود.

5- وریفای با تگ منیجر (Google Tag Manager):

در این روش نیز همانند گوگل آنالیز،کافیست شما از قبل کد تگ منیجر (container snippet) را در سایت درج کرده باشید و با ایمیل فعلی ادمین باشید یا حداقل دسترسی publish را برای کانتینرهای تگ منیجر داشته باشید. سپس بر روی Verify کلیک کنید دسترسی فعال شود.

دو پلاگین وردپرس برای وریفای کردن سایت در سرچ کنسول گوگل:

روش هایی که تا بحال در اینجا ذکر کردیم، به صورت دستی بوده است، در صورتی که از وردپرس استفاده میکنید روش آسان تری نیز وجود دارد.

اگر از افزونه های سئوی وردپرس استفاده میکنید در اینجا روش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول را با 2 افزونه معروف Yoast SEO و All in One SEO Pack آموزش میدهیم.

6- وریفای با افزونه Yoast SEO:

برای تکمیل فرآیند Google Search Console verification در یوست سئو کافیست بعد از کلیک بر روی سئو به تب “ابزارهای وبمستر” بروید و در فیلد “کد تاییدیه گوگل” کد دریافتی از سرچ کنسول را کپی کنید.

کدام کد؟ منظور همان کدی است که در قسمت HTML tag دریافت کردید.

شما میتوانید تمام کد را به همان شکل در یوست سئو کپی کنید، افزونه به صورت خودکار موارد اضافی را پاک میکند و کد اصلی را نگه میدارد.

بعد از اینکه بر روی save کلیک کردید، میتوانید در صفحه سرچ کنسول Verify را بزنید.

7- وریفای با افزونه All in One SEO Pack:

وارد افزونه شوید و بر روی تنظیمات عمومی کلیک کنید، در این صفحه گزینه های زیادی را مشاهده میکنید، به پایین صفحه مراجعه کنید و بخش Webmaster Verification را بیابید و در فیلد “ابزارهای گوگل وبمستر” کد Html tag را کپی کنید. در این افزونه نیز میتوانید بدون دستکاری تمام کد را کپی کنید، موارد اضافی به صورت اتوماتیک توسط افزونه پاک میشود.

تغییرات را ذخیره کنید و در سرچ کنسول Verify را بفشارید.

بهترین روش برای درج سایت در سرچ کنسول کدام است؟

من به شما روش DNS TXT record را توصیه میکنیم!

قطغا بهترین روش برای وریفای کردن این است که شما از طریق DNS اقدام کنید، زیرا به راحتی تمامی urlها در تمامی دامین و ساب دامین میتواند مورد بررسی قرار گیرد.

در هر صورت از هر روشی که برای شما آسان تر است استفاده کنید، گوگل به صورت مستمر وریفای سایت شما را چک میکند، پس چندان اهمیتی ندارد حتما از این روش استفاده کنید، مهم این است که بعد از انتخاب یک روش و وریفای کردن، نباید آن را حذف کنید.

اگر سوالی در مورد ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل و فرآیند وریفای کردن داشتید، همین جا کامنت گذارید تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت کنید.

در صورتی که این پست میتواند برای دیگران نیز مفید باشد لطفا آن را از طریق آیکون شبکه های اجتماعی زیر باشتراک گذارید.

9 دیدگاه

  • کاملترین مقاله ای بود که در مورد روش های مختلف ثبت سایت در سرچ کنسول خوندم.
    هم ویدئو و هم توضیح متنی
    سپاس آقای باباپور عزیز

  • سلام و عرض ادب رو سایت من یه نفر کار می کرد که الان کار ما رو نصف کاره گذاشته رفته می خواستم بدونم از کجا مش ه فهمید با چه ایمیلی تو سرچ کنسول ثبت نام شده؟ و اگه اون ایمیل نباشه چطور می شه سرچ کنسول رو تغییر داد؟ چون ایمیلش رو نمی دونیم چی داده واسه سرچ کنسول ممنون می شم راهنمایی کنید

    • سلام اگر خودتون هم به سرچ کنسول دسترسی دارید که قاعدتا باید داشته باشید، تشریف ببرید در قسمت Settings و از بخش Users and permissions لیست افرادی که دسترسی دارند به همراه ایمیل رو میتونید ببینید. و همچنین میتونید ببینید هرکسی چه میزان سطح دسترسی داره.

      • خسته نباشید خدمت تون مثل اینکه سوالم رو نتونستم برسونم محضر بزرگوارتون برسونم که نه می دونیم با چه ایمیلی ثبت نام شده و نه ما ایمیلشو داریم سایت به مشکل ایندکس خورده سه تا مقاله نوشتیم هیچکدوم رو ایندکس نمی کنه می خوام بدونم اگه ما بریم کد وریفیکیشن سرچ کنسول رو تو هاست پاک کنیم و یه سرچ کنسول جدید تعریف کنیم عملی هستش یا سرچ کنسول قدیمیه اجازه این کار رو نمی ده اگه اجازه هم بده برای سئو مضر که نیست

        • درود بر شما
          اینطور که متوجه شدم شما هیچ دسترسی به سرچ کنسول فعلی ندارید.
          خوب موردی نداره شما بطور کلی میتونید از ابتدا تعریف کنید. مشکلی از نظر سئویی پیش نمیاد فقط داده های قبلی ورودی و گزارش های کنسول رو نخواهید داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *